@brittarnhild
I april besøkte vi den lille øya Gossen/Aukra, vest for Molde. Målet var påskeliljemarkene nedenfor kirka på øya
Tidlig på 1700-tallet besøkte presten Alexander Borch det hellige land. Der ble han så fascinert av noen vakre gule blomster han så. Borch tok med seg noen av plantene med rot (les løk) og plantet dem utenfor kirka si, Aukra kirke på Gossen. Etter hvert angret han på tyveriet og bad Gud om et tegn på tilgivelse. Da han neste dag kikket ut på markene nedenfor kirka var de gule av vakre påskeliljer. I dag, 300 år seinere, har liljene spredd seg over flere mål, og er et utrolig syn når de står i full blomst.
Besøket gjorde inntrykk, og da jeg skulle velge tema til dagboksblad for april 2022 var det lett å bestemme seg for påskeliljene.
Jeg er ferdig med mønsteret nå og har såvidt startet strikkingen.Denne gang bruker jeg ikke restegarn, som jeg oftest gjør i dagbokstrikkingen min, men delvis gammelt garn fra garnsamlingen min, delvis nyinnkjøpt garn. Det gule garnet for eksempel, kjøpte jeg i Stockholm for et par uker siden, på den lille butikken Fingerborg som ligger på Søder. Gult er en farge jeg har lite av i samlingen min, så den gule hespen "solglimt" kjøpte jeg nettopp med tanke på påskeliljene jeg visste jeg ville strikke.
Det lyse garnet jeg bruker i bunnen er snart 30 år gammelt, rest etter en genser jeg strikket til eldstedatteren. Silke-Tweed 52% silke og 48% lamull og herlig mykt og godt samtidig som det er stødig, og passer dermed veldig godt som garn i bunnen av dagboksbladet. Det blå og det grønne garnet er Rohrspatz Wollmeise, fra en pakke med 12 ulike 25gr nøster jeg kjøpte på Garnbutikken Fortuna i vinter, også den innkjøpt for å ha ulike farger til dagboksbladene mine.
Vi er på hytta nå, og her har jeg verken garnvinde eller hespetre, så da ble det gammelmåten når jeg skulle nøste opp silketweed-garnet, to stoler rygg mot rykk, nøste for hånd :-) Fungerer utmerket. Har ikke nøstet opp det gule enda, spørs om jeg må fri til de to armene til min bedre halvdel.
I dette dagboksbladet bruker jeg kun enkle teknikker, opplegg, felling, rillestrikk, glattstrikk, flerfargestrikk. Disse dagboksbladene er forresten en fin måte å prøve seg på ulike teknikker; intarsia, brodere maskesting, ulike fletter, josefknute og flere andre. Er vel egentlig bare fantasien som setter grenser. Til høsten skal jeg ned til Frankrike og undervise i kreativ dagbokstrikk, og da kommer jeg til å gå gjennom en hel masse ulike teknikker. Og gjennom den uka retreatet varer skal vi sammen utforske hva naturen og omgivelsene våre kan gi oss av inspirasjon til strikkingen vår. Vi skal ut i naturen og samle inntrykk, vi skal jobbe med rutepapir, blyant og fargestifter, vi skal inspirere hverandre og skape spennende strikking.
I denne episoden i Britt Arnhilds verden på YouTube, fra slutten av april 2021, snakker jeg mer om kreativ dagbokstrikk:
Påskeliljene i mønsteret mitt er inspirert av Ostera Mitts av Nina Pommerenke.
Comments
You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.