@brittarnhild
Det tar oss ca to uker å fylle ei bokashipotte med matavfall fra kjøkkenet. Så står den fulle bøtta inne på kjøkkenet med tett lokk i to uker mens neste bøtte fylles med avfall. En perfekt sirkel.
I dag var det tid for å tømme ei bøtte som har vært gjennom disse 2x2 ukene.
De av plantekassene som har rukket å bli tømt for vekster har fått sin del av bokashikompost, så i dag var det tid for å fylle noen store plastpotter som skal brukes til tomat, agurk eller liknende til våren. Til det trengs det så god jord som mulig, og intet er bedre enn selvlaget bokashijord.
Først litt jord i bunnen av pottene. Så masse bokashi, og til slutt litt jord på toppen.
I løpet av noen uker, og i god tid før jeg trenger pottene til våren, vil bokashikomposten omdannes til næringsrik jord. Mens den prosessen går sin gang flytter noen andre "leieboere" inn. Jeg bruker nemlig jorda i toppen av pottene til å så vintergrønt.
Denne gangen ble det spinat, ruccola og sukkererter.
Det vil ikke bli store planter av frøene som såes på denne tiden av året, men håpet ar at frøene kan spire og gi viktig og næringsrikt grønt til vintermatlagingen.
Pottene ble vannet og satt ut i drivhuset, og så fikk de en fiberduk over seg som en liten vinterdyne.
Det er første gang jeg sår frø utendørs i slutten oktober, men Sara Bäckmo på Skillnadens Trådgård har inspirert meg til å prøve. Nå er jeg spent på hvordan dette går.
Comments