@brittarnhild
Jeg startet blogging i januar 2005, på engelsk. Min første norske blogg, Blåklokkeveien, kom første mange år senere, høsten 2012, og så fulgte bloggene etter, på rekke og rad. Det har blitt ganske mange tusen innlegg gjennom årene. Jeg sitter og blar i Blåklokkeveien i kveld. Koser meg med å huske, fryder meg over gamle og nyere minner, ler litt av noe jeg skrev den gang, eller kjenner glimt av sinne. Bloggene blir som dagbøker med fortellinger fra et langt liv.
På den tiden jeg startet Blåklokkeveien hadde jeg en lang periode hvor jeg lørdag eller søndag morgen drog ned til byen, med kamera og dagbok. Tok bilder, samlet historier, satte meg på en café og skrev og drog etter hvert og blogget, på Britt Arnhild´s House in the Woods, og etter hvert også på Blåklokkeveien. Her er et innlegg i sistnevnte fra 20.oktober 2012:
Lørdag morgen, som oftest lenge før Trondhjemmere flest er ferdig med lørdagsfrokosten, er jeg ute på min sedvandlige fotovandring. Har hatt denne hobbyen i flere år, og har blitt kjent med et utall nye og gamle krinker og kroker i denne byen som jeg har bodd i nesten hele mitt 54 år lange liv. I perioder er jeg ute på morgenfotovandring hver eneste uke, så kan det gå uker og måneder mellom hver gang.
Etter å ha fotografert meg gjennom Domkirkeparken i dag tidlig, ble jeg fristet til et besøk på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og fotoutstillingen "Drømmer om den nære Orient og Vesten", med fotografier fra Lafayette Studio og et maskeradeball ved Devonshire House i 1897.
Her hang de på veggen, den ene etter dan andre av datidens berømtheter,
i sine utsøkte kostymer.
Hva med å kle seg ut som negerslave?
Hvem skal dette forestille mon tro?
Far og datter, William Montagu Hay, 10ende marki av Tweetdale som Greven av St. Bris, og Clementine Hay, senere Lady Clementine Waring, som Valentin.
Ganske bedårende :-)
Danskfødte Alexandre, prinsesse av Wales, senere dronning Alexandra, hadde en egen svakhet for smykker.
Du verden, om ikke dette ga stiv nakke vet ikke jeg......
Og jammen var "vi" representert på maskeradeballet vi også. Prins Carl av Danmark, som etter hvert ble vår kjære Kong Haakon IIV var der sammen med sin prinsesse Maud av Wales og hennes søster prinsesse Victoria av Wales.
I Cecilie Engers roman Kammerpiken kan du forresten lese mer om prinsesse og etter hvert dronning Maud.
Selveste dronning over alle dronninger, Queen Victoria, overvåket selvsagt det hele.
::::::::::::::::::::::::::::
Jeg leser for tiden (på nytt) A.S.Byatt sin Barnas Bok. Tatt rett t av Victoriatiden, og jeg har akkurat lest om Olives kreative midtsommermaskeradeball.
Så dette var midt i blinken!
Har du ikke hørt om A.S.Byatt sier du?
Oi, da har du jammen masse godt i vente. Bøkene hennes, ganske mange i tallet etter hvert, må egentlig leses mange flere ganger, så om du først starter å lese henne har du i grunnen lesestoff for resten av livet.
Recent Comments