@brittarnhild
Det er husbonden som står for potetdyrkingen i Akeleiehagen. Flere sorter og full kontroll på hva som vokser hvor og hvilke sorter som passer til kjøtt og hvilke til fisk. Når man dyrker poteter selv har ikke alle den godkjente EU-standard størrelsen når vi tar de opp av jorda. Det er jo slett ikke noe mål heller, en potet er en potet, uansett størrelse. Dermed ender vi ofte opp med massevis av små poteter, og det liker vi. De store er til sitt bruk, de mellomstor til sitt og de små til sitt. I Akeleiehagens potet- og kyllinggryte for eksempel.
Jeg deler småpotetene opp i båter og legger dem i bunnen av ei smurt (olivenolje) ildfast form. Over strør jeg ulike typer løk, avhengig av hva jeg har i huset, som er skåret i passende biter. I dagens gryte hadde jeg purreløk, hvitløk og en type løk som ble kalt delikatesseløk, og som smaker aldeles n nydelig. Purreløken ble skåret i tynne skiver, hvitløksfeddene ble knust og hakket opp, og delikatesseløkene skrelt og delt i to. Nykvernet pepper og salt fra Himalaya, mer olivenolje og noen skjeer med rømme, og så ble kyllingfiletene lagt på toppen. Disse ble så marinert med fikenbalsamiko, akasiehonning, salt og pepper.
Noen ganger marinerer jeg kyllingen en time eller to på forhånd, men i dag hadde jeg ikke tid til det, går bra uten også. Formen inn i stekeovnen på 200 grader Celsius, hvor den fikk stå i en time. Steketiden avhenger både av tykkelsen på potetbåtene og tykkelsen på kyllingfiletene. Ta en sjekk etter en times tid, og la formen stå litt lenger hvis kyllingen ikke er gjennomstekt og/eller potetbåtene enda er litt harde.
Så er det bare å rope opp til husbonden som har hjemmekontor for tiden: "maten er servert"
Det er forresten husbonden som står for drikken, hjemmelaget saft av bær fra Akeleiehagen.
Følg gjerne @brittarnhildsmatseddel på instagram
Comments
You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.