@brittarnhild

Det skjer igjen og igjen.....og igjen og igjen. Jeg starter med friskt mot og kameraet klart. Denne maten skal de blogges om og da tranger jeg bilder. Det går bra i starten, og heldigvis ofte helt til siste smule, men rett som det er glemmer jeg kameraet fullstendig, og kommer plutselig på det i det siste munnfull svelges. I går hadde vi en dobbel markering her hjemme, nei, trippel egentlig. Det var andre påskedag og dermed markering av at påskeferien var over. Ikke påsken, den har jo akkurat startet, det er nå vi i kirkeåret er inne i selve påsketiden, men altså påskeferien, den lange, gode, hadde sin siste dag i går. Vi markerte at det var første skikkelige middag med mange rundt bordet etter at vi fikk den nygamle spisestua på plass, den vi har arvet etter svigermor og svigerfar, den som svigerfar lagde på møbelbutikken på Moi hvor han jobbet på 50-tallet, som en modell for senere svært populære spisestuer. Og vi markerte, nei, vi feiret bursdagen min litt på forskudd (jeg reiser bort på selve dagen)
På hytta har vi ikke stekeovn, så dermed ble det påskelam først i går, på 2.påskedag, på slutt på påskeferien, innvielse av nygammel spisestue, 57års bursdagsfeiring på forskudd - middag. Og påskelammet vårt er så enkelt å forberede og så godt at jeg bare MÅ dele oppskriften.....og bilde av lammelåret før det settes i ovnen.
Påskelam ala Blå Cafe
Et lammelår
olivenolje
hvitløk
rosmarin
salt
pepper
et par gulrøtter
løk
vann
Små hvitløksfedd ble stukket inn i lammelåret. Frisk rosmarin klippet opp og drysset over lammelåret. Låret ble smurt inn med olivenolje, saltet og pepret, og så satt på rist over dyp langpanne hvor jeg på forhånd hadde hatt i olivenolje, vann, et par oppskårne gulrøtter samt løk. Jeg bruker den løken jeg har, i går var det purreløk.
Tre timer før servering setter jeg låret inn i stekeovnen. Først 200 grader, etter hvert skrur jeg ned til 180. Etter 2 1/2 time er låret ferdig, og får hvile litt på kjøkkenbenken før mannen min skjærer det opp. Da lager jeg saus av smør og mel, væske fra skyen, litt mer vann hvis det er nødvendig, og gjerne litt rødvin eller litt balsamiko. Salt og pepper etter behov, og eventuelt litt buljong.
Til lammelåret serverer jeg fløtegratinerte poteter (oppskrift en annen dag), kokte gulrøtter og nyrørt tyttebær.
Så er det bare å samle seg rundt bordet. Og kose seg!
Recent Comments